Dumplings i buljong med Piffi Sichuan Umami

30 dumplings

Ingredienser

30 gyozaplattor

Fyllning:
500 g fläskfärs
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 blad vitkål, finhackade
1,5 tsk Piffi Sichuan Umami
1 msk sesamolja
3 msk sojasås
1 tsk socker
½ tsk salt

Buljong:
Ca 3 liter grönsaksbuljong
1 tsk Piffi Miso Umami
1 tsk Piffi Sichuan Umami

Topping:
2 msk chiliolja
Salladslök
Kockens Sesamfrön

Instruktioner

Gör så här:
1. Koka upp buljongen med Piffi Miso Umami och håll den varm tills servering.

2. Blanda ingredienserna till fyllningen i en bunke. Rör gärna åt samma håll hela tiden för att få en bättre färs. Låt stå i minst 15 minuter.

3. Lägg lite mer än 1 tesked fyllning på varje degplatta. Fukta kanterna och nyp ihop till knyten.

4. Värm upp vatten och koka dumplingarna i cirka 4–5 minuter på medelhög värme.

5. Servera dumplingarna med den varma buljongen.

Toppa med salladslök, sesamfrön och chiliolja.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!