Pasta med köttbullar i tomatsås

Ingredienser

500 g blandfärs

1 st gul lök finhackad

1 ägg

0,5 dl ströbröd

1 dl mjölk

Salt & peppar

250 g körsbärstomater

Färsk basilika

Parmesan

Pasta

Vatten

Kockens Kryddtopping –  Tomat, Zucchini, Rödlök

Instruktioner

1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt stå någon minut. Blanda sedan ner kalvfärs, ägg, 1/2 finhackad lök, salt, peppar och Kryddtopping efter smak. Forma bollar.

2. Stek hälften av löken i lite olja tills den blir mjuk och genomskinlig på medelhög värme.

3. Skär tomater i halvor och stek tillsammans med löken tills det har blivit en sås. Tillsätt eventuellt vatten.

4. Tillsätt de stekta köttbullarna i såsen.

5. Koka pasta – när pastan nästan är klar tillsätt den i tomatsåsen med köttbullarna och koka till al dente.

6. Riv över parmesan, strö över Kryddtopping och toppa med färsk basilika. Servera!

Produkter i receptet

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!