Pasta med köttbullar i tomatsås

Ingredienser

500 g blandfärs

1 st gul lök finhackad

1 ägg

0,5 dl ströbröd

1 dl mjölk

Salt & peppar

250 g körsbärstomater

Färsk basilika

Parmesan

Pasta

Vatten

Kockens Kryddtopping –  Tomat, Zucchini, Rödlök

Instruktioner

1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt stå någon minut. Blanda sedan ner kalvfärs, ägg, 1/2 finhackad lök, salt, peppar och Kryddtopping efter smak. Forma bollar.

2. Stek hälften av löken i lite olja tills den blir mjuk och genomskinlig på medelhög värme.

3. Skär tomater i halvor och stek tillsammans med löken tills det har blivit en sås. Tillsätt eventuellt vatten.

4. Tillsätt de stekta köttbullarna i såsen.

5. Koka pasta – när pastan nästan är klar tillsätt den i tomatsåsen med köttbullarna och koka till al dente.

6. Riv över parmesan, strö över Kryddtopping och toppa med färsk basilika. Servera!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?