Snabb fisk i ugn med bacon

Ingredienser

4 port.

ca 600 g torskfilé (eventuellt fryst)

ca 2 dl strimlad purjolök

3 dl kokbar grädde

2-3 msk ketchup

1-2 msk tomatpuré

1-2 tsk hummerfond

2 tsk Kockens salladskrydda italiensk

2-3 krm Kockens oregano

salt och Kockens vitpeppar malen

Tillbehör

1 paket knaperstekt bacon

Instruktioner

1. Skär den halvfrusna fisken i skivor eller skär torsken i mindre bitar och lägg dem i en smord form.

2. Salta och peppra fisken. Strö över större delen av purjolöken och spara resten till garnering. Vispa ihop resterande ingredienser och häll över fisken. Ugnsstek fisken i 200 °C tills innertemperaturen är 56-58 °C. Tänk på att det går snabbt med färsk fisk!

3. Strö över knaperstekt bacon och strimlad purjolök. Servera tillsammans med kokt potatis och ex gröna ärtor.

En snabb och bra rätt som sköter sig själv i ugnen där knaperstekt bacon sätter piff!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?