Söta vårrullar med kokosdipp

Ingredienser

6 portioner

20 vårrulleplattor 15 x 15 cm (finns frysta)
1 ananas
250 mango, fryst
1 Kockens vaniljstång
1 tsk Kockens ingefära malen
1-2 msk smör
2 msk socker
saft av ½ lime
granatäppelkärnor

Kokosdipp
2 dl 34% crème fraiche
½ dl kokosgrädde
ca 2 msk florsocker
1-3 tsk limesaft
rostade kokosspån

friteringsolja

Instruktioner

  1. Skär bort skalet på ananasen och dela i kvartar. Skär bort det hårda som är i mitten. Tärna fruktköttet fint och blanda med fint hackad mango. Stek i panna med smör. Dela vaniljstången och tillsätt fröna. Rör ner socker och limesaft. Låt svalna.
  2. Ta upp vårrulleplattorna. Pensla kanterna med vatten och lägg en klick fyllning i mitten. Lägg med snibben nedåt, vik in de yttre snibbarna och rulla ihop. Fritera i 180 °C, i ca 5 minuter tills de har fått en guldbrun färg. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. (Ha alltid lock nära och använd termometer så inte oljan kommer upp i för höga temperaturer).
  3. Vispa crème fraiche tills det blir en tjock massa. Rör i önskad mängd kokosmjölk. Söta med florsocker och lime för syrlighet.
  4. Servera vårrullarna med en klick kokosdipp, extra exotisk frukt om så önskas och rostade kokosspån.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?