Nyheter

Kockens Foodservice lanserar Paprika Gul & Paprika Grön!

Kockens Foodservice utökar sitt sortiment med två spännande nyheter – Paprika Gul och Paprika Grön, två kryddor med klassiska smaker men med unika användningsområden.

David Lundqvist, vinnare av Årets Kock 2018, har personligen utvärderat och skapat recept med Paprika Gul och Paprika Grön för att inspirera både professionella kockar och matentusiaster.

Paprika Gul har en fin sötma och fyllighet som påminner om det traditionella paprikapulvret men med en lättare fräschör och krispighet i tonen. Den lämpar sig särskilt bra till ljusare kött, som kyckling eller kalv, men även till vegetariska rätter med exempelvis bönor och linser. Paprika gul kompletteras väl med hetta och värme. 

Paprika Grön, å sin sida, har en pigg, fräsch och örtig smak vilken passar bra ihop med grönsaksbaserade rätter, fisk och skaldjur. Kombinera gärna med smaker av vitlök, citrus, jalapeños och gröna örter. Paprika grön fungerar utmärkt som bas i dressingar, oljor och vinägretter.”

Dessa nya kryddor, framställda av gul paprika och grön paprika (bell pepper), erbjuder unika smakprofiler som kompletterar Kockens befintliga sortiment av paprika. Kockens Foodservice blir ensamma med att erbjuda Paprika gul och Paprika grön hos de största grossisterna för professionella kök.

Paprika Gul och Paprika Grön finnas tillgängliga från vecka 6 2024.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.