Citrondrömmar med vanilj

Ingredienser

60-70 st.

325 g ekosmör, svenskt

425 g socker

750 g vetemjöl

135 g rapsolja, neutral

10 g Kockens hjorthornsalt

1 st Kockens vaniljstång

1 st citron

Instruktioner

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur märgen. Kör 50 g socker och märgen i en kryddmixer, alternativt för hand, det ska blandas ordentligt. Blanda sedan de torra ingredienser ordentligt. Tillsätt olja, citronzest och tärnat rumstempererat smör och blanda till en smidig deg. Rulla små kulor, ca 2-3 cm i diameter, och lägg dem på bakplåtspapper. Baka i ugnen på 170 °C tills de får en vackert blek gyllengul färg.

Serveras nybakta och avnjuts med ett glas av farmors fläderblomsaft.

Tips från kocken! De obakade degkulorna kan förvaras i frysen i lufttät förpackning för att sedan plockas fram och bakas ”när man får oväntat besök’

Produkter i receptet

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!