Grillad biff med rosmarintomater

Ingredienser

4 port.

Biff

2 st biffar av nöt à 200 g

Kockens grillkrydda Smoky BBQ

salt

olivolja

Rosmarintomater

300 g cocktailtomater

1 st tomat, delad i bitar

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

socker

vinäger

rosmarinkvistar

12 st vitlöksklyftor, skalade

1 dl parmesanost, grovt riven

1 dl majonnäs

Instruktioner

Biff

Krydda biffarna med Grillkrydda Smoky BBQ, salt och olivolja. Grilla biffarna på hög värme i ca 4 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på 55 °C. Låt biffarna vila i 5 minuter i folie.

Rosmarintomater

Snitta cocktailtomaterna till hälften och kläm ur saften i en kastrull. Sjud saften med den andra tomaten i ca 10 minuter. Sila och smaka av med salt, socker, vinäger och svartpeppar.

Lägg de urklämda tomaterna på en plåt, krydda med salt, svartpeppar, rosmarin och olivolja. Torka dem i ugnen på 120 °C i 60 minuter. Koka vitlöksklyftorna i saltat vatten i 10 minuter. Lägg in dem i ugnen tillsammans med tomaterna tills tomaterna är lätt torkade.

Servering

Skär biffen i skivor och salta snittytan. Servera i djupa tallrikar med majonnäs, de torkade tomaterna och riven parmesanost. Skeda över tomatbuljongen. Servera gärna tillsammans med kokt nypotatis med finhackad dragon och saltat smör.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?