Heta kokosräkor med nudlar

Ingredienser

4 port.

1 grön chili
½-1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 knippa salladslök
1 msk olja
1 burk (ca 400 g) kokosmjölk
saft av 1 lime
1 msk brun farin
1 msk fisksås
1 kg räkor med skal
1 tsk Kockens Potatismjöl
½ knippa färsk koriander

Instruktioner

Skölj, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skölj och strimla salladslöken. Fräs chili, vitlök och salladslök i oljan i en traktörpanna. Häll över kokosmjölken och låt puttra 2-3 minuter. Smaka av med lime, farin och fisksås.

Skala räkorna och vänd ner i såsen. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll redningen i såsen. Låt koka upp. Strimla koriandern och strö över räkorna. Servera kokosräkorna till glasnudlar och sallad.

Tips: Om du har bråttom kan räkor med skal bytas mot 400 g skalade räkor.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?