Hummus med chili och paprika

Ingredienser

1 burk kikärter

1 rågad tsk Kockens spiskummin, Ekologisk

1 msk tahini

1 vitlöksklyfta

½ dl rapsolja, ej kallpressad

½ dl vatten, ev. lite mindre

½ tsk salt

Några droppar citronsaft

Till servering

Kockens paprikapulver, Ekologiskt

Kockens chili flakes

2 msk god olivolja

Instruktioner

  1. Skölj kikärterna ordentligt i kallt vatten i en sil.
  2. Mixa kikärterna med resten av ingredienserna – länge!
  3. Låt hummusen stå i minst 15 minuter för att utveckla alla smaker.
  4. Klicka upp hummus i en skål, gör en grop i mitten med en sked, häll på olivoljan och pudra över paprikapulver och lite chili flakes.

Så enkelt och så gott. Passar lika bra som dipp till grönsaksstavar och pitabröd eller som tillbehör till hela maträtter. Kom ihåg att spara spadet från kikärtorna och gör maränger av det!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?