Kryddstarka bars med mörk choklad

Ingredienser

ca 20 stytcken

150 g torkade fikon
75 g cashewnötter
125 g torkade aprikoser
50 g pumpakärnor
125 g havregryn
75 g torkade tranbär
1 msk Kockens ingefära malen
ev ½ fint riven Kockens muskotnöt
1 tsk Kockens chili flakes
ca 3 msk fast honung
2 -2 ½ dl creamy jordnötssmör
Garnering
200 g mörk choklad

Instruktioner

  1. Skär bort skaften på fikonen och hacka dem grovt tillsammans med cashewnötter och aprikoser. Blanda i övriga ingredienser förutom honung och jordnötssmör.
  2. Smält ihop honung och jordnötssmör under försiktig omrörning på svag värme tills det är blandat. Rör ner i fruktblandningen och blanda ihop till en tjock massa som sedan plattas ut i en bakpappersklädd form ca 20 x 30 cm stor.
  3. Låt stå och stelna i kyl till nästa dag och skär i bitar. Doppa ena sidan i mörk choklad. Lägg gärna om med vaxat papper eller bakplåtspapper. Förvaras kallt i kyl eller i frys.

Tips! Man kan byta ut till andra sorters torkade frukter och flingor, ersätta med andra nötter eller inte ha i så många ingredienser. Man får då reglera med honung/jordnötssmör till en lämplig konsistens.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?