Löksill med randiga betor

Ingredienser

4-6 port. vid sillbuffé

1 dl ättika 12 %

2 1/2 dl socker

3 dl vatten

2 tsk Kockens sillkrydda

1 burk inläggningssill, 420 g varav 210 g sill

1 skivad rödlök

1-2 små polkabetor

Instruktioner

  1. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor under omrörning. Låt kallna.
  2. Häll lagen från sillen. Varva skivad sill, rödlök och kryddlag. Låt stå och mogna i kyl, 1-2 dygn.
  3. Strax innan servering skalas polkabetorna. Hyvla eller skär mycket tunna skivor som blandas ner i sillen. Blir knaprigt och gott.
    Ränderna bleknar i ättikslagen med tiden men smaken består.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?