Löksill med randiga betor

Ingredienser

4-6 port. vid sillbuffé

1 dl ättika 12 %

2 1/2 dl socker

3 dl vatten

2 tsk Kockens sillkrydda

1 burk inläggningssill, 420 g varav 210 g sill

1 skivad rödlök

1-2 små polkabetor

Instruktioner

  1. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor under omrörning. Låt kallna.
  2. Häll lagen från sillen. Varva skivad sill, rödlök och kryddlag. Låt stå och mogna i kyl, 1-2 dygn.
  3. Strax innan servering skalas polkabetorna. Hyvla eller skär mycket tunna skivor som blandas ner i sillen. Blir knaprigt och gott.
    Ränderna bleknar i ättikslagen med tiden men smaken består.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!