Ugnsrostade grönsaker med vegokrydda

Ingredienser

10 portioner

2 kg blandade potatis och rotfrukter (ex potatis, palsternacka, sötpotatis, rödlök, morötter, fänkål)

ca 1 ½ dl olja

2 msk egen vegokrydda

salt, gärna flingsalt

Garnering

hackad persilja

polkabetor

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen och skala palsternackor, sötpotatis, morötter och lök. Dela i mindre bitar och lägg på plåt/bleck. Blanda olja med vegokrydda och ringla över potatis och rotfrukter. Strö över salt.
  2. Rosta i 225 ˚C i ca 25 minuter, men inte längre än rotfrukterna har kvar sin spänstighet.
  3. Skala polkabetorna och hyvla dem tunt. Blanda ner tillsammans med hackad persilja strax innan serveringen.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!