Ugnsstekt kotlettrad

Ingredienser

6 port.

ca 1 kg benfri kotlettrad
Kockens vitpeppar malen
salt
½ tsk Kockens timjan
½ tsk Kockens salvia
1 tsk Kockens Mexican Spice Mix
1-2 tsk lätt krossade Kockens rosépeppar
smör till stekning
ca 1, 2 kg potatis, palsternacka och morötter
Kockens svartpeppar malen
ca 400 g pumpa i klyftor (muskat pumpa) OBS inte prydnadspumpor
ca 3 tsk Kockens curry Thai Red
3 dl valfri crème fraiche

Instruktioner

1. Bryn köttet runt om i en stekpanna tillsammans med salt och peppar. Lägg över i en smord form. Blanda resterande kryddor och strö runt om och över köttet

2. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen. Stek gärna i låg temperatur, 150 °C, till en innertemperatur på ca 68 °C. Vira in kotlettraden i folie och låt vila i minst 10 minuter innan den skivas upp.

3. Skrubba potatisen, skala morötter och palsternackor. Dela potatisen och klyfta dem om de är stora. Skär palsternackor och morötter i mindre bitar. Lägg alltsammans på en bakpappersklädd plåt, ringla över olja och blanda väl. Strö över salt och peppar. Stek i 225 °C i ca 30 minuter eller tills de har fått fin färg och är färdiga.

4. Lägg klyftad pumpa på en separat plåt om det finns plats och förbered precis som potatisen. Stek dem tillsammans med potatisen i varmluftsugn tills de mjuknat.

5. Blanda crème fraiche med curry thai red. Smaka av med salt. Servera tillsammans med kotlettrad, rostade grönsaker och gärna en sallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?