Asiatisk Nudelsoppa med Kyckling

2 portioner

Ingredienser

200 g äggnudlar
2 kycklingbröstfiléer, tunt
skivad
2 tsk Piffi Miso Umami

Buljong:
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk färsk ingefära, finhackad
1 liter kokande vatten
1–2 msk Piffi Miso Umami
(efter smak)
3 msk japansk sojasås
1 tsk socker
2 st pak choi

Topping:
2 vårlökar, skivade
1 kruka färsk koriander

Instruktioner

Gör så här:
1. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten för att stoppa tillagningen och ställ åt sidan.

2. Dela pak choi på mitten och koka i cirka 3 minuter eller tills de är lätt mjuka.

3. I en stor kastrull, fräs kycklingen i rapsolja och sesamolja på medelhög värme i cirka 3 minuter tillsammans med vitlök och ingefära.

4. Tillsätt 1 liter kokande vatten, 2 tsk Piffi Miso Umami, soja och socker. Låt soppan koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt sjuda i cirka 5 minuter.

5. Smaka av soppan och justera kryddningen vid behov med mer Piffi Miso Umami, sojasås, salt eller socker.

6. Fördela de kokta äggnudlarna och pak choi i serveringsskålar.

7. Häll den heta soppan över nudlarna och
toppa med vårlök och koriander

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!