Köttfärssås med Piffi Miso Umami

4 portioner

Ingredienser

500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
1 selleristjälk, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1,5 tsk Piffi Miso Umami
4 msk kalvfond eller oxfond
3 dl vatten
2 askar cocktailtomater
1 tsk peppar
1 tsk socker
1 tsk sherryvinäger eller
rödvinsvinäger

 

Topping:
Hackad persilja
Färsk basilika
Riven parmesan

Instruktioner

Gör så här:
1. Hacka lök, selleri, vitlök och tomater. Fräs dem i olja på medelhög värme i cirka 4 miunuter tillsammans med oregano och timjan tills de mjuknar. Ställ åt sidan.

2. Stek nötfärsen i samma panna tills den är genomstekt och har fått en fin färg.

3. Tillsätt kalvfonden och vattnet, och låt det hela koka upp i cirka 4 minuter på hög värme.

4. Lägg tillbaka de stekta grönsakerna i pannan tillsammans med tomatpuré, Piffi Miso Umami, peppar och socker. Låt allt koka ihop i cirka 5 minuter.

5. Sänk värmen till låg temperatur, sätt på ett lock och låt såsen småputtra i minst 30 minuter. Om såsen verkar bli för tjock, tillsätt lite extra vatten.

6. När såsen är färdig, smaka av med sherryvinäger, samt eventuellt mer salt och peppar om det behövs.

7. Servera köttfärssåsen med pasta och toppa med hackad persilja, färsk basilika och riven parmesan.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!