Glasspaj med maräng

Ingredienser

Pajdeg

1 dl vetemjöl

1 ½ dl Kockens Potatismjöl

100 g smör eller margarin

1 litet ägg (1 äggula) spara vitan till marängen

Fyllning

1-2 dl blandade bär

1 paket glass

Maräng

4 äggvitor

1 ½ dl socker

ca 50 g flagad mandel

Instruktioner

Blanda vetemjöl och potatismjöl i en skål. Finfördela smöret i mjölet med gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt ägget. Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Låt vila kallt i ca 30 minuter. Kalva ut degen och klä en form som är ca 25 cm i diameter. Formen skall vara osmord. Nagga degen med en gaffel, annars blir pajskalet blåsigt under gräddningen. Grädda i ugn vid 225 °C i ca 20 minuter. Låt pajskalet svalna i formen.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills det blir en fast, blank massa. Rör försiktigt ner sockret. Skär glassen i skivor och lägg i pajskalet, strö över bär. Täck väl med marängsmeten . Strö över mandelspån. Grädda i ugn vid 275 °C någon minut till marängen fått färg. Passa noga!

Servera som efterrätt eller till kaffet.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?