Grillad fläskytterfilé

Ingredienser

ca 6 port.

ca 1 kg fläskytterfilé

Rub

2 msk Kockens grillkrydda Original

1 tsk Kockens chilimix

1 tsk Kockens chilipulver

1 tsk Kockens timjan

1 tsk Kockens rosmarin

Rostad potatis

1,2 kg färskpotatis

2 mindre rödlökar

1-2 knippen grön sparris

olja till stekning eller valfritt kryddsmör

Instruktioner

  1. Blanda samma kryddorna till en rub. Gnid in kryddorna i det rumstempererade köttet och låt dra i minst 10 minuter. Grilla fläskytterfilén tills den har en innertemperatur på 65-70 ˚C. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp.
  2. Skrubba potatisen och koka dem knappt klara. Låt dem ånga av och kallna. Skala och skär löken i tunna skivor. Ansa sparrisen, dela på längden och sedan till hälften.
  3. Vid servering – lägg, potatis, lök och sparris i en stor wokpanna med olja eller valfritt kryddsmör. Sätt över grillen och stek allt tills gyllenbrun färg. (detta kan också göras i en långpanna i ugnen utan att potatisen förkokas i 225 ˚C. Tillsätt då sparris och lök mot slutet av stekningen)

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?