Grillad kycklingfilé

Ingredienser

4 port.

ca 600 g kycklingfiléer eller lårfiléer

Marinad

1 dl raps- eller olivolja

1 msk honung

2 msk pressad citronsaft

2 msk Kockens grillkrydda Original

1 tsk Kockens vitlökspeppar

2-3 krm Kockens chili flakes

1 tsk Kockens citronpeppar 

Sallad

1-2 huvud romansallad

½ grön gurka

200-250 g haricots verts

½-1 tsk Kockens örter Provençal

ca ¾ dl ärtskott (topparna)

 

½-1 dl krämig salladsdressing (majonnäsbas)

1 ½ dl brödkrutonger

Instruktioner

  1. Blanda samman marinaden och häll den i dubbla kraftiga plastpåsar. Lägg i kycklingfiléernaoch låt marinera i minst 2 timmar, gärna över natten. Vänd påsen då och då.
  2. Låt köttet få rumstemperatur och torka av marinaden lätt precis innan de läggs på grillen. Grilla kycklingfiléerna runt om tills de fått fin färg. Låt dem ligga bredvid utan hög värme med locket på tills de har en innertemperatur på ca 70 ˚C. Täck filéerna och låt innertemperaturen stiga till 72 ˚C.
  3. Förväll de gröna bönorna i lättsaltat vatten men inte längre än att de har sin spänst kvar. Spola dem i kallt vatten i ett durkslag. Hyvla gurkan på längden.
  4. Blanda samman grovt skuren sallad med övriga grönsaker.
  5. Precis innan servering – blanda i såsen och toppa med krutonger. Servera salladen tillsammans med de nygrillade kycklingfiléerna!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?