Grillad lax med fänkål

Ingredienser

4 port.

Lax 

600 g laxfilé

1 dl salt

1 l vatten

1 msk Kockens brödkryddor

1 msk olivolja

Inkokt fänkål

2 st fänkål, halverade

1 st schalottenlök, skalad, strimlad

2 dl vatten

1 dl vitt vin

1 kvist timjan

Ansjoviscrème

2 dl crème fraiche

1 burk ansjovis, liten burk

1 knippe dill, hackad

1 ask krasse

1 st citron, saft, skal

Instruktioner

Lax

Vispa salt och vatten tills saltet löser. Lägg i laxen och låt den ligga i lagen 8 minuter. Tag upp och torka av laxen. Stryk på olivoljan och gnid laxen med brödkryddorna. Grilla laxen runtom i grillpanna och låt fisken få en innertemperatur på 44 °C. Krydda med flingsalt.

Inkokt fänkål

Blanda alla ingredienser, lägg i fänkålen och koka mjuk. Salta och kyl sedan ned. Grilla fänkålen i grillpanna så den får fin färg.

Ansjoviscrème

Blanda alla ingredienser och smaka av med ansjovisspad, salt och citron.

Servering

Servera direkt ur grillpannan och garnera med krasse och dill.

Produkter i receptet

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!