Grillade grönsaksknyte

Ingredienser

4 port.

1 squash

salt

½ purjolök

2 morötter

1 förp. sugar snaps eller salladsärter (150 g)

2 paprikor i olika färg

4 msk riven parmesan

4 ”skivor” Kockens kryddsmör (se separat recept)

Tillbehör

Kan serveras utan tillbehör men passar bra med annan grillad mat.

Instruktioner

Ta ut fyra kvadratiska ark aluminiumfolie och bred ut. Skiva squashen och lägg på en bricka, strö över ett tunt lager salt och låt stå en stund tills de vätskar sig, vänd dem och låt ligga ytterligare en stund. Häll från vätskan och torka lätt av skivorna med hushållspapper. Fördela squash på foliearken tillsammans med strimlad purjolök, skivade morötter, sugar snaps och paprika i mindre bitar. Strö över riven parmesan och toppa med en rejäl skiva kryddsmör. Vira ihop till knyten och ställ dem i ytterkanten på grillen tills grönsakerna mjuknat men fortfarande har sin spänst kvar.

Tips! För ett matigare recept, komplettera med kokt skivad potatis i botten på knytena.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?