Örtmarinerade lammkotletter

Ingredienser

4 port.

4 dubbelkotletter eller 8 enkelkotletter av lamm

olja

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Marinad

1 tsk Kockens timjan

1 tsk Kockens vitlökspeppar

1 tsk Kockens örter Provençal

½ dl valfri olja

1 msk rödvin

ca 1 msk kinesisk soja

ca 1 kg blandat (potatis, gulbetor, palsternacka, rödlök, squash, tomatklasar)

valfri smaksatt crème fraiche

färsk rosmarin

Instruktioner

1. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna och lägg dem i en kraftig plastpåse. Blanda samman marinaden och häll den över lammkotletterna. Lägg dem för att marinera i kylen i minst två timmar, vänd påsen då och då.

2. Skrubba potatis, skala gulbetor, palsternackor och lök. Skär alla potatis, rotfrukter och lök i grova bitar. Lägg på bakpappersklädd långpanna. Ringla över olja och blanda så att alla ytor blir täckta. Strö gärna över salt och peppar.

3. Sätt in plåten i ugnen, 225 °C i ca 20 minuter. Ta ut den och lägg på skivad squash och tomatklasar. Sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter tills allt är genomstekt men har tuggmotstånd kvar.

4. Låt lammkotletterna bli rumstempererade och torka av dem lätt. Stek dem 2-3 minuter på varje sida på ganska hög värme, beroende på tjocklek. Servera dem genast tillsammans med rostade grönsaker och valfri crème fraiche. Garnera gärna med rosmarinskvistar.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?