Skogssvampsås

Ingredienser

10 portioner

100 g smör (normalsaltat)
500 g blandsvamp
300 g vispgrädde 40 %
600 g kalvbuljong (ätf)
24 g Kockens Redning
Smaksätt med salt och Kockens svartpeppar grovmalen Ekologisk Fairtrade

Instruktioner

1. Fräs den hackade svampen i smör.
2. Tillsätt sky och grädde. Koka ca 30 minuter.
3. Rör ut redning i lite vatten och red av såsen.
4. Smaka av med salt peppar och eventuellt lite soja.

Tips! Variera gärna svampen efter säsong

Recept från Österänggymnasiets kök i Kristianstad

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?