Snabbgjord pizza med topping

Ingredienser

4 port.

4-5 mjuka tunnbröd ca 17 cm i diameter

Tomatröra

smör till stekning

1 finhackad gul lök

400 g krossade tomater (gärna Muttis)

½ dl tomatpuré

½ dl ketchup

salt och Kockens svartpeppar grovmalen

Förslag till topping

tunt skivad chorizokorv eller falukorv (för mildare alternativ), skivad rökt skinka i strimlor, delade körsbärstomater, skivad paprika

150-200 g riven pizzaost

Kockens pizzakrydda

Instruktioner

1. Fräs löken mjuk och tillsätt övriga ingredienser. Låt såsen koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och låt svalna. Satsen är större än vad som går åt men går bra att frysa till nästa gång eller använda till köttfärssås, soppa etc.

2. Lägg tunnbröden på en bakpappersklädd plåt och bred på ett tunt lager tomatröra. Strö över minst hälften av osten. Lägg på önskad fyllning, resten av osten och strö rikligt med pizzakrydda över.

3. Grädda i 250 °C i ca 10 minuter eller tills osten smält och pizzorna har fått fin färg. Serveras tillsammans med en god sallad.

Tips! Låt var och en göra sin pizza med önskad fyllning. Vill du ha en supersnabb pizza – bred ett tunt lager med ketchup istället för tomatröran.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?