Torsk med ”papas arrugadas”

Ingredienser

4 port.

Torsk

400 g torskfilé

1 st ägg

1 dl mjöl

2 dl pankomjöl

Papas arrugadas

400 g färskpotatis

1 ½ dl havssalt, grovt

Curryremoulad

1 dl pickles, grovhackad

1 st äggula

1 dl rapsolja

1 msk Kockens curry Oriental

1 st äpple

1 tsk Kockens gräslök

1 st morot

Instruktioner

Torsk

Dela torskfilén i 4 bitar. Vänd bitarna i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Fritera fisken i neutral rapsolja, som har en temperatur på 180 °C, tills fisken får en gyllenbrun färg. Lägg den friterade fisken på ett papper och salta.

Papas arrugadas

Lägg de oskalade potatisarna i en kastrull med saltet och täck med vatten. Koka potatisen mjuk, häll av vattnet och låt kastrullen stå kvar på plattan i några minuter så att potatisen blir ”skrynklig”, därav sitt spanska namn. Håll dem varma till servering.

Remoulad

Svetta curryn i lite av oljan. Slå en majonnäs genom att vispa äggulan med citronsaften, tillsätt oljan droppvis till en början, sedan lite mer tills det blir en tjock majonnäs. Vänd ned pickles, rivet äpple, riven morot curry och gräslök. Smaka av med salt och citron.

Servering

Servera fisken med potatis och remoulad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?