Ugnsrostade grönsaker med vegokrydda

Ingredienser

10 portioner

2 kg blandade potatis och rotfrukter (ex potatis, palsternacka, sötpotatis, rödlök, morötter, fänkål)

ca 1 ½ dl olja

2 msk egen vegokrydda

salt, gärna flingsalt

Garnering

hackad persilja

polkabetor

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen och skala palsternackor, sötpotatis, morötter och lök. Dela i mindre bitar och lägg på plåt/bleck. Blanda olja med vegokrydda och ringla över potatis och rotfrukter. Strö över salt.
  2. Rosta i 225 ˚C i ca 25 minuter, men inte längre än rotfrukterna har kvar sin spänstighet.
  3. Skala polkabetorna och hyvla dem tunt. Blanda ner tillsammans med hackad persilja strax innan serveringen.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?