Försommarens primörer

Ingredienser

8 port.

olja

1-1,5 kg färskpotatis

1 knippe färska morötter

2 knippen mindre färsk gul lök

ca 4 st Carli paprikor, ljusgröna

1 msk Kockens örter provençal

1 -2 tsk Kockens vitlökspeppar

 

Garnering:

2 polkabetor

Instruktioner

1. Skrubba potatis och morötter. Ansa paprikorna. Dela dem i mindre bitar och löken i klyftor.

2. Lägg allt utom paprikan på en bakpapperstäckt plåt, ringla över olja och blanda lätt. Strö salt och kryddor över, blanda och stek i 225 grader i 25 -30 min, men inte längre än att de har kvar sin spänstighet. När det återstår ca 10 minuter i ugnen läggs paprikan på.

3. Skala polkabetorna och skär av en skiva. Hyvla tunna skivor med en osthyvel eller mandolin. Blanda de krispiga skivorna i de ljumma primörerna.

4. Serveras till exempelvis kryddig kyckling, eller annat valfritt grillat, fisk eller kött.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?