Grönsakslåda med riven ost

Ingredienser

10 portioner

1-1,2 kg blandade grönsaker (ex morötter, purjolök, lök, blomkålsbuketter, squash, bönor, paprika), allt i mindre bitar

2 msk egen vegokrydda

200 g riven ost

smör/olja till stekning

salt och peppar

Äggstanning

10 ägg, ca 5 dl flytande

6 dl gräddmjölk 50/50

1 ½ tsk salt

Kockens vitpeppar malen

Instruktioner

  1. Fräs grönsakerna knappt mjuka i matfett. Krydda med hälften av vegokryddan, salt och peppar. Lägg över grönsakerna i en form/bleck, låt svalna något.
  2. Strö över riven ost och blanda med grönsakerna.
  3. Vispa samman äggstanningen med resterande vegokrydda. Häll äggstanningen över grönsakerna och grädda i 225 ˚C. 25-35 minuter eller tills den precis stannat.

Servera som ensamrätt eller med kallskuret.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?