Julbröd med aprikos & apelsin

Ingredienser

3 bröd

3 dl vatten

6 dl filmjölk

500 g rågsikt

300 g vetemjöl

40 g jäst

3,5 tsk salt

0,5 dl russin

1 dl sötmandel

1 dl aprikoser, torkade

1 st apelsin, skalet

1 tsk Kockens nejlikor malda

1 tsk Kockens kanel malen

1 tsk Kockens ingefära malen

1 tsk Kockens kardemumma malen

Instruktioner

Blanda jästen med vatten så att den löser sig. Tillsätt sedan resterande ingredienser. Använd gärna en degblandare eller i annat fall handkraft. Se till så att ingredienserna blandas ordentligt.

Låt degen vila i cirka en timme.

Slå sedan upp degen i valfria formar och baka dem i varmluftsugn på 170 °C cirka 40-50 minuter.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!