Kladdkaka

Ingredienser

10 portioner

500 g smör
700 g rörsocker
420 g Kockens Redning
15 g vaniljsocker
140 g kakao
3 g salt
6 g Kockens bakpulver
5 st ägg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
  3. Smält smöret i kastrull och häll i sockret. Låt sockret ligga med smöret i kastrullen i ca 5 minuter.
  4. Blanda redning, vaniljsocker, kakao och salt. Sikta de torra ingredienserna.
  5. Häll i smör-/sockerblandningen och vispa ihop.
  6. Vispa i ett ägg i taget och vispas väl. Smeten ska bli glansig.
  7. Häll smeten i långpannan och grädda i ugnen i ca 20–25 minuter.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?