Plommonkompott med lagerblad

Ingredienser

4 port.

500 g färska plommon, urkärnade och delade i bitar

50 g katrinplommon, delade i sex bitar

50 g honung

0.5 dl råsocker

2 msk vitvinsvinäger

3 st Kockens lagerblad

1 krm Kockens timjan

1 tsk Kockens senapsfrön gula

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Instruktioner

Kompott

Koka alla ingredienserna tills det börjar mosa sig och koka samman. Smaka av så att du känner en tydlig sötsyrlig smak. Fyll upp på väl rengjorda burkar och förvara i kylen.

Avslutning

Servera gärna kompotten till en bit julskinka som du steker hårt i skivor samt ett gott bröd.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?