Superkryddad granola

Ingredienser

1 gastrobleck

300 g havregryn
300 g rågflingor
250 g solroskärnor
175 g pumpakärnor
100 g kokosflingor
450 g vatten
100 g rapsolja
350 g honung
25 g Kockens Superkrydda kanel/kardemumma/ingefära

Smaksättning
250 g torkade valfria bär

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °C. Väg upp ingredienserna, vid vägning blir det mer exakt.
  2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja, honung och vatten, blanda väl.
  3. Fördela ut på gastrobleck med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 24 minuter, ta ut var 8:e minut och rör om så att det inte bränns. Tänk på att alla ugnar är olika och värme och tid kan variera. Ta ut och låt svalna. Tillsätt smaksättning såsom torkade bär och lägg i burk med tätslutande lock

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?