Vaniljfluff med mandelskorpor

Ingredienser

8 port.

ca 5 mindre mandelskorpor

2 dl vispgrädde

2 msk socker

1 Kockens vaniljstång

1/2 tsk Kockens kardemumma malen

4 dl rysk yoghurt

 

Garnering

jordgubbar

Instruktioner

1. Häll 1 dl vispgrädde i en kastrull, med en urskrapad vaniljstång samt vaniljstången med. Tillsätt socker och kardemumma. Vill man bara ha vaniljsmak uteslut kardemumman och vice versa!

2. Låt alltsammans sjuda upp och koka ihop något tills det tjocknar. Ta upp vaniljstången och låt allt svalna.

3. Vispa resterande grädde. Blanda vaniljgrädden i yoghurten och vänd ner den vispade grädden. Vid servering varvas krossade mandelskorpor med vaniljfluffet.

4. Garnera med jordgubbar och servera några i en separat skål till!

Produkter i receptet

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!