Vårprimörspaj med skinka

Ingredienser

4-5 port.

4 dl vetemjöl
150g kallt smör + till stekning
2-3 msk iskallt vatten

Fyllning
1 litet knippe späda morötter
1 mindre purjolök
1 knippe grön sparris
ca ½ knippe rädisor
salt och Kockens vitpeppar malen
ca 100 g riven ost
3 dl valfri kokbar grädde
4 ägg
1 tsk Kockens örter Provençal
1 tsk Kockens vitlökspeppar

Garnering
8-10 skivor lufttorkad eller valfri sorts skinka

Instruktioner

1. Kör samman degen snabbt, bara tills den precis går ihop, i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen och lägg i formen, låt stå i kyl ca 30 minuter.
2. Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar, men ändå rätt stora så man ser vad det är. Fräs grönsakerna tills de mjuknat något. Krydda med en aning salt och vitpeppar.
3. Nagga pajbottnen och förgrädda den i 200 °C i ca 10 minuter. Ta ut formen och fördela grönsakerna i den. Blanda ner den rivna osten så att grönsakerna ändå sticker upp.
4. Vispa ihop äggstanningen med kryddor och häll över pajskalet. Grädda i 200 °C i ca 35 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
5. Serveras ljummen eller rumstempererad (skinkan tas med i förpackningen och läggs på strax innan servering).

Servera gärna tillsammans med en tomat- och rödlökssallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?