Vegetarisk chili med Oumph!

Ingredienser

4 port.

600 g Oumph!

1 ½ stor gul lök

1 tsk Kockens vitlökspulver

450 g spetsiga paprikor

1 msk Kockens chili chipotle

1 tsk Kockens chili ancho

2 krm Kockens chili habanero

Ett par färska jalapenos

2-3 Guinness eller liknande stout

Lite Kikkoman soja

Buljong och fond efter smak

Worcestersås

Honung

Instruktioner

1. Klyfta löken, hacka paprika och jalapeno.

2. Bryn kraftigt – vissa bitar får bli en aning brända.

3. Lägg alla ingredienser utom Oumph! i en stor järngryta och låt sjuda, ytterst långsamt, i någon timma.

4. Tänk på att röra regelbundet, särskilt mot slutet, och späd med mer öl eller buljong om det blir för torrt. Är det för blött så koka under omrörning utan lock tills det vätskan är lagom tjock.

5. Skär Oumph! i stora grytbitar och bryn kraftigt i smör och olja.

6. Tillsätt Oumph! cirka 20 minuter innan servering.

7. Smaka av med lite mer soja, salt, mald chili, fond, worcestersås eller mer öl. Vill ni balansera styrkan med en aning sötma, tillsätt en sked honung.

Servera med exempelvis couscous eller bulgur.

 

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?