Fläskfilé med mozzarella

Ingredienser

4 port.

600-800 g fläskfilé

smör till stekning

salt

Kockens vitpeppar malen

2 hela grillade paprikor på burk

2 x 125 g mozzarella

ca ½ dl grovt hackad persilja

1 tsk Kockens örter Provençal

1 tsk Kockens vitlökspeppar

½ msk olja

Tillbehör

ca 1 kg potatis

1 tsk Kockens paprikapulver

½ tsk Kockens basilika

1 tsk Kockens chili sweet

sallad

Instruktioner

1. Krydda fläskfilén med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en panna. Stek fläskfilén i 200 °C till innertemperatur 65 °C. Rulla in i aluminiumfolie och låt vila ca 10 minuter. Så här långt kan man förbereda.

2. Skiva fläskfilén och lägg skivorna i en smord ugnssäker form. Blanda avrunnen skivad mozzarella, grillad paprika i mindre bitar, hackad persilja, kryddor och olja. Salta. Fördela blandningen över fläskfilén. Gratinera i 250 °C i 5-10 minuter eller tills allt har fått lite färg.

3. Skrubba potatisen och skär i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd långpanna. Ringla över olja och blanda så att alla sidor blir täckta. Strö över kryddorna och rosta potatisen i 225 °C tills de har fått fin färg, ca 25 minuter.

4. Servera fläskfilé och klyftpotatis, gärna tillsammans med en sallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?