Grillad filé med potatissallad

Ingredienser

4 port.

600–700 g ytterfilé, fläskfilé eller fläskkarré

1 msk Kockens grillkrydda original

1 tsk Kockens vitlökpeppar

Ljummen potatissallad

600 g färsk- eller delikatesspotatis

8–12 körsbärstomater

1 knippe grön sparris

1 rödlök

1 fänkål

olja, salt och peppar

Dressing

½ dl olja valfri sort

2 msk vitvinsvinäger

2–4 tsk Kockens citronpeppar

Instruktioner

Putsa och gnid in köttet med kryddorna och låt dra i ca 30 min. Grilla köttet tills det blir precis genomstekt, kärntemperatur 68–72 °C beroende på vilket kött. Lägg köttet att vila i folie en stund innan servering. Det går också bra att bryna köttet runt om i panna med olja/smör och eftersteka i ugn på 125–150 °C.

Potatissallad

Skrubba potatisarna rena och dela dem om de är stora. Lägg dem på bakpappersklädd plåt, ringla olja över och blanda. Krydda lätt med salt och peppar, sätt in dem i ugnen i 225 °C i ca 20 min. Skär av de nedre delarna på sparrisen och dela i mindre bitar, klyfta rödlöken och skär fänkålen i skivor. Ta ut plåten med potatisen och fördela över hela tomater, sparris, rödlök och fänkål. Sätt in plåten i ugnen ytterligare 10–12 min. Blanda ingredienserna till dressingen och häll denna sedan över potatis och grönsaker. Skär upp köttet och servera den ljumma potatissalladen till.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?