Lailas glutenfria lussekatter

Ingredienser

ca 24 st

50 g jäst

100 g margarin

5 dl vatten eller mjölk

1 – 2 påsar Kockens saffran

1 ½ dl socker

¾ tsk salt

1 ägg

15-16 dl Lailas blå eller 13-14 dl Lailas gul Mjölmix

1 ägg till pensling och russin till garnering

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet. Tillsätt vatten eller mjölk och låt det bli fingervarmt, 37 °C. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, salt, saffran, ägg och nästan allt mjöl.

Arbeta degen väl i maskin 3-5 minuter. Låt jäsa i 20 minuter. Arbeta degen på nytt och tillsätt ev. lite mer mjöl. Ta upp degen på mjölat bord. Dela degen i 24 lika stora delar och forma till lussekatter.

Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Täck med plastfolie och låt dem jäsa i 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin. Grädda.

Gräddning: 250 °C, 8-10 minuter, i mitten av ugnen.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?