Ludwig Tjörnemos picklade senapsfrön

Vinnaren av Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo, ger sina bästa tips på hur du använder kryddor för att få fram de bästa smakerna.

Ingredienser

1 dl Kockens senapsfrön, gula

3 st Kockens lagerblad

10 st Kockens svartpepparkorn

1 dl ättika

2 dl socker

2 dl vatten

Instruktioner

  1. Koka senapsfrön i saltat vatten. När de är mjuka, skölj dem i kallt vatten en stund så man få bort en del utav beskan.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten med lagerblad och svartpeppar. Lägg sedan ner senapskornen i pickelslagen och låt ligga tills lagen har svalnat.
  3. Skiva lite goda grönsaker och ringla på senapsfröna och lite olja. Avsluta med lite salt.

 

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?