Raw food-bollar med kanel & kardemumma

Ingredienser

ca 20 stytcken

3 dl mandel
10 st dadlar, färska och urkärnade
2 msk kokosolja
2 msk mandelsmör
1 tsk flytande honung
1 tsk agavesirap
2 tsk Kockens kanel malen, Ekologisk
2 krm Kockens kardemumma malen, Ekologisk
2 krm vaniljpulver
En nypa salt
1 dl Kockens vita sesamfrön
1 dl Kockens svarta sesamfrön
Ca 2 tsk Kockens kanel malen, Ekologisk
Ca 2 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk

Instruktioner

1. Mixa mandeln fint. Tillsätt övriga ingredienser och mixa snabbt ihop till en massa. Sluta mixa så snart det blivit en formbar massa. Forma till små bollar. Blanda både svarta och vita sesamfrön att rulla bollarna i. Pudra över lite kanel och kardemumma. Ställ i kylskåp och servera väl kylda.

Tips! Prova att byta ut mandel, mot hälften kokosflingor och hälften solroskärnor. Mixa ihop kokosflingor och solroskärnor och fortsätt enligt recept.

Tips! Uteslut sesamfrön och rulla i kokosflingor.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?