Cafébitar med hallon

Ingredienser

ca 24 st.

3 ägg

2½ dl socker

1 dl Kockens Potatismjöl

1 tsk bakpulver

 Fyllning

1 msk Kockens Potatismjöl

2 dl kallt kaffe

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör eller mjölkfritt margarin

Garnering

Valnötskärnor

Hallon

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Häll smeten i en med bakplåtspapper klädd liten långpanna, ca 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen i 250 °C, 5-10 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörgåspapper. Dra bort bakplåtspapperet och låt kallna. Rör ut potatismjölet i kaffet i en kastrull. Tillsätt florsockret. Låt koka upp under omrörning. Smaka av med vaniljsockret och klicka i matfettet. Låt krämen kallna. Dela kakan mitt itu. Bred hälften av krämen på den ena bottnen och lägg den andra ovanpå. Bred över resterande kräm. Skär kakan i ca 24 bitar.

Garnera varje bit med hackade valnötskärnor och ett hallon.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!