Minikladdkakor med saffransfrosting

Ingredienser

12 stycken

Kladdkaka

125 g smör
100 g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Frosting
100 g färskost
1 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
2 msk florsocker
0.5 g Kockens saffran

Topping
strössel
godisägg

Instruktioner

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 °C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
  2. Smält ihop smör och vit choklad i en stor kastrull på låg värme. Låt svalna en aning och rör sedan hastigt ner ägg och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter. Tag ut och låt svalna helt, gärna i kylskåp.
  3. Frosting: Vispa ihop samtliga ingredienser till ett fluff. Spritsa eller bred frostingen på dina cupcakes.
  4. Toppa med strössel och eventuellt något litet godisägg.

Recept skapat av @bakamedfrida

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?