Lailas glutenfria prinsesstårta

Ingredienser

ca 8 bitar

3 ägg

2 dl socker

1,8 dl (100 g) Lailas blå Mjölmix

1 dl (80 g) Kockens Potatismjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 dl hett vatten (ca 100 g)

 

Fyllning

ca 2 dl hallonsylt

ev.1 dl hallon, färska eller frysta

5-6 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

200 g marsipan i valfri färg eller

marsipanlock + 30-50 g av en annan färg till rosor

 

Garnering

Florsocker

Instruktioner

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner under försiktig omrörning och rör ner det heta vattnet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter (OBS, glutenfritt ströbröd). Grädda i 200 °C i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Prova med sticka. Låt stå i några minuter innan den stjälps upp.

3. Dela tårtbottnen i 2 delar och fördela sylt, bär och grädde emellan, samt sylt på toppen. Spara så pass mycket grädde att du kan täcka tårtan med en rundad topp.

4. Kavla ut marsipanen anpassat till tårtans storlek och lägg på. Tips: Mät tårtans diameter genom att lägga ett snöre över tårtan. Om det behövs, kavla ut marsipanen ytterligare. Garnera med marsipanblommor och sikta florsocker över.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?