Morotskaka

Ingredienser

Långpanna (30x40 cm)

550 g (10st) ägg
240 g rörsocker
8 st morötter, fint rivna normalstora
336 g rapsolja
40 g sirap
376 g mjölk
160 g havremjöl, glutenfritt
235 g Kockens Redning
40 g psylliumfröskal
9,5 g Kockens bikarbonat
12 g Kockens bakpulver
8 g vaniljsocker
8 g Kockens kanel Ekologisk
6 g Kockens kardemumma Ekologisk

Glasyr
200 g färskost naturell
1,5–2 dl florsocker
3–4 msk citron, färskpressad
skal av 1 st citron

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj eller lägg bakplåtspapper i en långpanna.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner rivna morötter, olja, sirap och mjölk, blanda försiktigt.
5. Väg upp och blanda de torra ingredienserna, sikta ner i smeten, rör till en jämn smet. Häll i smeten i långpanna.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30–35 minuter.
7. Låt kakan svalna.
8. Blanda ihop ingredienserna till glasyren med en elvisp och bred över kakan och strö över rivet citronskal. Skär upp i önskade bitar. Förvaras i kyl.

Tips! Glutenfri kaka

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?