Sandkaka med choklad

Ingredienser

200 g smör eller margarin

2 dl socker

3 ägg

2 msk konjak

1 tsk vanillinsocker

3 dl Kockens Potatismjöl

2 tsk bakpulver

Garnering

1 dl vispgrädde

125 g mörk finhackad choklad

jordgubbar

Instruktioner

Rör smör och socker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Häll i konjaken. Blanda vanillinsocker, potatismjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda i ugn vid 175 °C i ca 1 timme.

Koka upp grädden, dra kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills allt har smält. Låt svalna något. Ringla chokladen över den svala kakan och garnera med jordgubbar!

Produkter i receptet

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!