Våfflor med färska bär

Ingredienser

ca 10 st

2 ägg
1 ¼ dl socker
1 ¾ dl Kockens Potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 dl smält smör eller margarin

Tillbehör
vispad grädde
jordgubbssylt
bär

Instruktioner

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt potatismjöl blandat med bakpulver. Rör ner smält smör.
Värm våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smält smör. Lägg på ¾ -1 dl smet, bred ut den något. Grädda våfflorna ljusgula. Lägg dem var för sig på ett galler.

Servera våfflorna med sylt eller bär och eventuellt med grädde.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?