Gräddkokt grönkål

Ingredienser

4 port.

200 g grönkål

1 msk smör

1 st schalottenlök, skalad och finhackad

2 tsk Kockens kryddpeppar malen

1 tsk Kockens muskotnöt hel

2 dl vispgrädde

Instruktioner

Plocka kålen från bladen. Förväll kålen i saltat vatten i en minut, och spola av den i kallt vatten.

Fräs löken i smöret och tillsätt kålen. Riv 1 tsk muskotnöt, tillsätt grädden samt de resterande kryddorna. Låt allt koka ihop i 5 minuter och smaka av med salt.

Servera kålen direkt ur pannan.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?